STOCKHOLM!

Yeah, stockholm baby. Sitter just nu på tåget påväg till min kära extra familj. Skönt att komma iväg lite, samtidigt som en vecka känns som en evighet. En vecka fylld med alkohol, mys, mat och massa mer mys. Länge sen jag träffade mina Stockholmspuddingar så det är verkligen verkligen dags nu! Hoppas de tycker lika dant ;)

Ska plugga så mycket som möjligt på resan. Försöka bli klar med medicinsk grundkurs. Inte det lättaste, men värt att ge det ett försök. Här på tåget är det ingen som stör en heller. Hörlurarna i öronen med NRJ-musik, böcker och papper är kanon när man sitter på ett tåg och drygar. Och andra sidan tar resan inte så lång tid. Ååh jag längar!

I helgen blev det lite jobb i lägenheten och bara mys med min älskling. Va ute i Ronneby på Garlic house ifredags efter jobbet för att fira våran 8månadersdag. Är ju inte hemma på den så det fick bli så. Och sen va det så himla länge sen vi va ute och åt själva så vi behövde lite ensam-middag-tid :) Älskar min prins!

Tingsrydsfestivalen va ju i helgen så efter lägenhetensjobbet i lördags stack vi till Martin och Carro på lite förfest. Eller ah, jag va nykter, men resten av befolkningen va det inte :D Trevligt med lite nya människor och lite utgång även om det inte blev någon alkohol för min del.
Näe, nu är det dags att sätta igång. Ha det så bra! Uppdaterar mer sen.
Puss

DJUUUUPA SAKER...

...Har ni någonsin funderat över vartifrån flugorna får sin enorma energi?
De kan flyga runt en hel dag, endast 1 sekunds mellanlandning, irritera folk till max och typ aldrig sova? Jag hade velat vara som en fluga. Ha en sån grym energi!

Vilket djur hade ni velat vara?

INGEN ÅTERVÄNDO

Nu finns det ingen återvändo! Klockan 16.00 har jag tid hos fina Sara som jobbar på Saxofönen i Växjö, precis vid Ginatricot. Gå dit om ni vill ha en ruskigt bra frisör! Rekommenderar jag verkligen.

Färg och klipp alltså. Lite spännande ska det allt bli. Får se om vi gör det så ljust som personen på bilden har det (kommer inte ihåg vad människan heter).

Plugg vare dags för! Ha en bra dag allesammans. Återkommer med före och efterbilder.
Puss

TORSDAG

Dagarna och veckorna bara rullar iväg. Timmarna rullar iväg de också.
Steg upp vid 9 imorse och gick en långruna med hunden. Tog ca 35 minuter, men vart har resten av tiden tagit vägen?

Idag blir det en plugg och slappdag innan det är dags att åka till Växjö vid 15. Ska hämta upp Jonte efter skolan och sen in för att handla födelsedagspresent till honom. Han fyller ju på tisdag nästa vecka. Då blir min söta bror 15 bast! Grattis till honom.

Får se om jag vill klippa och färga håret idag. Hittade en jättefin frisyr och skitfin färg, men tror den kanske blir för ljus. Får se hur jag gör. Kanske ska ringa till frisören och kolla om det finns tid. Annars är det ingen mening ju! Lite gyllenblond fast ändå mörk. Vad tycker ni?


Va ju blond när jag va liten, men det är årtal sen. Lite sugen igen. Om det inte blir bra kan man ju alltid köpa någon billig färg på H&M och slänga i håret när man kommer hem. Vet också att jag har sagt att jag inte ska förstöra mitt hår mer och låta det växa och klippa endast topparna, men det är så svårt eftersom håret känns så livlöst.
Hm, vilket dilemma. O andra sidan har jag aldrig varit dendär som har varit rädd för att klippa och klistra med håret, det växer ju ändå ut igen sen.

Plugga och ringa till frissan står högst upp på schemat. Återkommer när jag vet hur jag ska göra.
Puss

HOME SWEET HOME.

Visst är det skönt att jobba en heldag där det är fullt ös (nästan hela tiden) hela dagen? Men det är skönare att komma hem. Ni vet, fisa när man vill. dricka kaffe när man vill, äta chips när man vill, röka när man vill osv. Eller vad säger ni? :)

Idag blev det jobb 7.30-15.30. Sen stack jag och mötte Jessieblue och vi begav oss till parfymeriet, börjes hylla och sko dej. Blev en musig prinsessbakelse till mig och en god smörgås till Jessica. Inhandlade även ett par nya skor. Okeej, jag vet, jag ska inte ha mer skor. Men de här var så sköna. Tänk mjuka mjuka textilskor, ungefär i bomull. Åh, goodbye skoskav och skav på tårna. Älskar dessa skorna och ändå har jag bara ägt dem i ca 1½ timme ;)
Hämtade också mina saker från ellos.se. Mina fina vita skor kom ju idag tillsammans med massa påslakan som jag och min älskling ska ha i våran fina nya lägenhet. Åh jag kan knappt vänta :)

Alldeles strax blir det middag. Sen blir det nog lite lite lite lite plugg. Fick tillbaka studiearbete 3 av Helen idag. Där har jag beskrivit hur jag tar hand om en person, jag har valt en strokepatient, givit honom lite trycksår osv. Det resulterade i VG på det studiearbetet. Jeeesus, vad jag är lycklig när det går min väg :)
Nu ska jag käka, hörs nog lite senare. Eller imorgon. Eller någon annan dag! Hur som helst, ha de bra!

Puss

SHOES...

Underbart fina vita somriga sandaletter från ellos.se för 449 kronor.


Ska användas på min underbara väns student som är om lite mer än en vecka! Kan knappt bärga mig. För allt i  världen skulle jag inte missa något som har med henne att göra. Födelsedagar iofs räknas inte så mycket, om man inte fyller ett viktigt årtal, t.ex. 20 år.

Är färdig med mina kompletteringsuppgifter och är nu inskickade. Får se om hon rättar och skickan svaren till mig imorgon. Hoppas de är okej, för mer kompletteringar vill jag inte ha :D Nu ska jag fortsätta plugga mera medicinsk grundkurs innan det är dags för sängen. Kanske kanske blir en liten sväng med hunden, som en liten powerwalk! Hörs imorgon. Puss på er

DAGENS LISTA!

DAGENS HUMÖR: på jävlligt bra humör
DAGENS KLÄDSEL: mjukisbyxor, stor t-shirt och huvtröja
DAGENS MUSIK: massa olika. mestadels NRJ och lugna favoriter
DAGENS SAKNAD: mina fina vän Nathoe och min älskling Marcus
DAGENS LÄNGTAN: att få träffa min underbara pojkvän snart och att om 4 dagar sitta på tåget till min fina stockholmsvän
DAGENS HAT: nada
DAGENS VILL: klippa lagom kort page igen. eftersom jag är inpulsmänniska och kommer ångra mig imorgon vill jag göra det nu :D
DAGENS VILLE INTE: flytta mig ifrån min sköna stol
DAGENS MYS: blir inge mys today tyvärr
DAGENS GÅ UPP: klockan 11. blev sovmorgon. imorgon är det upp vid halv 6 :/
DAGENS VILL VERKLIGEN INTE: don´t know
DAGENS JAG ÄR: som vanligt - jävligt snygg ;)


MEDICINSK GRUNDKURS!

Ja, fick lite kompletteringar på mina uppgifter jag har skickat in till Helen. Någon som känner sig manad att göra dem åt mig? ;)

Morgonen startade bra. Sov lite längre än planerat, men trorjag behövde det. Ställer alltid klockan för att inte sova bort dagen osv. Ställde klockan på 9.00 men vaknade vid 11 istället. Hur skönt som helst! Tog en runda med hunden, lite längre än 30 minuter. Underbart väder. Hoppas det håller i sig :)

Blir plugg hela dagen. Ska nog lägga mig och steka lite i solen också som plåster på såret för att jag måste plugga hela dagen. Sitter ute i alla fall så frisk luft och sol  får jag på mig. Eller ah, lite sol vill säga. Sitter under tak, så många solstrålar blir det inte som kommer på huden, men skönt är det ändå!
Ska börja packa lite ikväll. Tänk att det bara är 4½ dag tills jag får träffa min finaste vän. Det är hur underbart som helst. Och självklart hennes knäppa familj ;)

Dags att fortsätta. Ha en bra dag, hörs lite senare :) Puss på er

GODMORGON...

Solen skiner och jag är ledig. Hur skönt är inte det?
Ska plugga som tusan idag och leta jobb. Känns iofs inte som är i så himla stort behov utav det eftersom jag är vikarie på tre ställen och ska på möte med enhetschefen på Kvarngården i början på juni, men ändå kul att leta. Kanske finns det något jobb som passar mig som handen i handsken? :)
Ska i alla fall påbörja mitt CV som jag har tänkt göra i ett x antal månader nu...

Igår blev det jobb 8-10.30, 17-20 på Kastanjebacken. Hur kul som helst där. Där får man lägga om, ta blodtryck, blodprov osv. medans det  på Tingsgården är helt tvärtom. Skulle man ens titta på en blodtrycksmanschett så blir det rena rana skriket. Jaja, älskar den arbetsplatsen ändå :) Och snart är jag en halv undersköterska, de ni ;)

I veckan blir det jobb onsdag och fredag. Samma tider båda dagarna - 7.30-14.30! Inne på Tingsgården va ganska längesen jag var, så det ska bli underbart! Kanske jobbar min favoritkollega Jessica då också? :)
Resten av dagarna ska jag bara vara hemma och plugga. Ska försöka ta mig till lägenheten vilket förmodligen blir på torsdag och sätta igång att färda köket. Hade visst lite skåpsluckor som inte var rktigt klara ännu, så ska ta och måla det sista i veckan.
Lördag blir det att göra klart sovrummet, eller halvfärdigt i alla fall. Söta svärmor kommer och hjälper oss att tapetsera eftersom jag och min älskade pojkvän inte kan det dära. Okunniga vi är va ;D Fredag efter jobber får vi se vad som händer, you´ll never know!

Nu ska jag sätta igång. Ha en bra dag! Puss

EN VECKA OCH TVÅ TIMMAR...

Ja, just precis. Om en vecka och två timmar sitter jag på tåget upp till mig absoluta flickfavorit - Nathalie Frölich! Blir ju inte så mycket umgänge när man bor 50 mil ifrån varandra, men äntligen ska jag åka dit. Det är nämligen umgåstime och studenttime för min underbara vän :)
Är där i ca 7 dagar och när jag kommer hem är det bröllopsdags. Mammas goda vän Ellinor ska gifta sig med sin Roger, så det blir nog ett bra ståhej :) Någon som har förslag på bra klänning eller klänningssida där klänningen passar både student och bröllop? Har tänkt mig en ljusgul, men får se :)

Nu är min validering klar. Onsdag - fredag förra veckan var jag på Kastanjebacken för att validera min vård och omsorgspraktik och jag tror att det gick mycket bra. Kändes som det i alla fall ;) Får väl se hur bra betyg jag får! Hoppas självklart på det bästa.

I fredags efter valideringen fick jag komma hem och pussa på min sovande pojkvän som älskar att sova. Spelade lite badminton och roade oss innan vi grillade. Mös på kvällen och bara va. Så himla skönt.
Lördagen startade med en ganska lång sovmorgon. Lång för mig i alla fall eftersom jag sällan sover bort dagarna numera ;) Åkte till stan - köpte bra-att-ha-saker till lägenheten och en fin mysig fondvägg till sovrummet. Ni får se den när den är på plats :) Va i lägenheten till sent på kvällen och dona lite. I veckan blir det nog målning av sovrummet så det blir färdigt.
Idag är det jobb som gäller men först lite god mat. Får se vad mamma har att bjuda på :)

Puss

58% SKÄMS!

Ja, det är så jävla skrämmande. 58% av alla vuxna (personer över 18 år) skäms för sitt/sina funktionsnedsatta/handikappade/utvecklingsstörda syskon. Hur sjukt är inte det? Dem är ju syskon för guds skull!
Mycket sjukt.

Helgen har varit mycket spännande.  Fredags jobbade jag natten. På dagen hann jag och mamma åka till lägenheten och måla köket en gång och jag gjorde klart mina köksluckor :) Yippie!
I lördags blev det IKEA hela dagen. Hittade hur mycket som helst. Älskar IKEA, dock är det alltid så satans mycket folk. Men det är väl så det är :D Inhandlade i alla fall:
♣ Sängstomme
♣ Köksbord och 4 stolar
♣ 2 byråer och en garderob
♣ Vitrinskåp
Köpte några stora saker till, men kommer inte ihåg va det va. Ska åka till Jysk och andra ställen i Växjö också för att inhandla det sista. Typ tv-bänk, soffa, soffbord osv. Soffbordet vi hittade på IKEA som jag och älskling bara älskar, va ju självklart slut och förmodligen får de inte in flera av den sorten. Surt sa räven. Hittar nog något annat :)
I söndgas sov vi en bra stund innan det blev shopping i Växjö. Hittade två par jeans. Kan knappt ha mina andra längre. Har tydligen gått ner lite över rumpan så alla är pösiga. Tråkigt att man inte kan ha sina gamla favvojeans, men samtidigt roligt eftersom man ser resultat :)

Nu är det dags för en cigg och hämta posten. Efter det ska jag städa mitt rum lite och sen är det dags för jobb. Jobbar 15.45-21 sen är det hem och läggdags. Ha en bra kväll. Puss

SEG DAG IDAG!

Ja, dagen idag har varit otroligt seg, men inte har jag varit trött inte. Inte sovit en blund sen igårkväll klockan 20.00! Imorse när jag skulle gå och nana kudde va jag inte alls trött vilken slutade med att jag tog en låååång varm härlig dusch och gick ut med min kära hund lite över en halvtimme. Efter det blev det lite käk innan jag och mamma slutligen åkte till byn och strosade runt.
Hittade en karaff till mina fina Boda Nova-glas som jag inhandlade igår. Blir kanon i vitrinskåpet sen :) Inhandlade olika pajformer eftersom jag älskar att baka. En hjärtan-form, en vanlig form och sen va det någon mer form som jag inte kommer ihåg! Orkar inte gå till hallen och kolla va det var för något ;) Köpte lite penslar och bra-och-ha-grejer till lägenheten också. Inte bra-och-ha-inredningsgrejor utan sånna saker som är bra att ha när man ska göra iordning. HIttade ett par tjusiga leggings också, men struntade i dem. Vet själv att jag kommer använda den fyra-fem gånger och sen bara ligger dem. Men fina va dem :)

Ikväll är det plugg som gäller. Har redan satt igång med den nya kursen - Psykologi! Vet inte varför jag börjar med nya kurser hela tiden. Kanske är det för attjag vill skjuta upp Medicinska grundkursen? Njaa, eller ah, lite. Den är ju så satans svår så man skulle kunna avlida. Men också är det lite att jag endast har 4 veckor kvar tills jag ska vara klar med allt. Psykologi, Medicinska grundkursen och tillhörande tentor till med. grundkurs. Börjar bli lite smått stressad när jag inser att jag måste hinna med lägenheten, vara med min fina älskling, göra klart alla dessa saker och kombinera jobb samtidigt. OMG! Det är ju en rad med saker. Jaja, en sak i taget. Ska plugga tills ögonen inte orkar mer ikväll, sen ska jag minsann gå och sova. Det är jag värd ikväll! Ha en bra kväll allesammans. Puss på er



                                            jag älskar min prins

LÄGGDAGS.

Yeaah, nu sitter man här halvsliten efter gårdagen och nattens jobb. Igår blev det jobb 7-14 och igårkväll gick jag på nattjobbet vid 21.15 och kom nästan alldeles nyss hem. Så värst pigg kan man ju inte skryta med att man är. Men det har gått bra :)

I tisdags kom jag hur långt som helst i lägenheten. Underbart skönt. Så imorgon åker jag och mamma dit ganska tidigt och fortsätter måla i köket. Lovar att jag ska ta lite bilder imorgon också. Tog några med mobilen i tisdags men får inte in dem på datorn, så andra bilder kommer inom kort.

Åhhh jag har ännu en strålande nyhet att berätta. Gissa vem som fick ett mail om att hon har fått MVG i Etik och Moral-kursen? Jajemensan, det är jag det :D Skrev ett kortare arbete om "Hur mycket får det kosta att bota en missbrukare?". Där skulle jag också lämna mina egna reflektioner och ange mitt synsätt på för- och nackdelar. Hon tyckte arbetet var lite kort, men att det var så intressant att hon höjde mitt betyg till MVG! Jag är lycklig.

Nu ska jag käka färdigt, ringa till skolan, borsta tänderna och sen sova. Eller försöka i alla fall. Nu är jag så pigg så! Men ska ge det ett försök i alla fall. Ha det så bra idag. Puss på er


MÅNDAG...

Måndag i all ära. Varit i lägenheten och donat som tusan hela dagen. Eller ah, halva dagen i alla fall. Flummat runt med Emelie och Ida ett tag på förmiddagen/eftermiddagen innan jag äntligen började skrubba, tvätta och måla köksluckorna. Blir en jättefin blå. Va lite skeptisk till blått i köket, men det blir ju riktigt bra :) Tummen upp till min älskling som valde blått!

Imorgon ska jag tjoa och tjimma i lägenheten igen. Ska köra mamma till jobbet vid 7, sen blir det kaffe och hämta dammsugare för att sen tuta vidare till Ingelstad. Ska jobba så mycket som möjligt imorgon för att få se lite resultat. Älskling kommer på kvällen också för att hjälpa till. Ska ta lite före och efterbilder imorgon också. Har lovat mamma att visa henne bilder på lägenheten men har inte kommit så långt :P Det där med kamerabilder är inte riktigt mig grej verkar det som. Men jag ska bli bättre, lovar :)

Nu ska jag krypa ner i sängen och prata med min fina fina älskling. Hoppas ni sover gott inatt! Puss

EN JÄVLIGT BRA FREDAG!

Iiiiihhh, jag är så lycklig idag. För det första ska jag och älskling köpa målarfärg och verkligen sätta igång med VÅRAN nya fina underbara lägenhet. För det andra vaknade på helt rätt sida imorse, även om jag va sjukt trött så jag trodde ögonen skulle ploppa ut. För det tredje fick jag alldeles nyss ett mail från min lärare Irene, där hon skrev att hon hade höjt mitt betyg i Etik och Moral till ett fantastiskt VG! Vilken underbar jävla dag...

Kom precis hem från gammelmormor och gammelmorfar. Va där och fikade lite. Vet inte när jag var där sist och hälsade på. Slapp på den punkten, men det är så myckt annat som har tagit tid. Framför allt kommer det bli så nu. Umgås med min älskling, dona i lägenheten, jobba och plugga är det jag prioriterar högst just nu. Självklart kommer jag försökta avvika tid till mina fina vänner.

Nu är det dags att sätta igång lite nuuuudels. Mamma och jag var sugna, så ska koka dem så dem är klara när hon kommer hem! Sen blir det plugg, plugg och lite till plugg innan det är dags att åka till Växjö. Vilken underbar dag detta är! Ge mig fler sådana dagar. Ha det bra idag. Puss på er


SJUKT!

Ja verkligen. The Pirate Bay döms till en jävla massa pengar i skadestånd var (här pratar vi miljontals kronor) samt 1 års fängelse. Om däremot en 50 årig man våldtar en 6 årig får han betala 100 000 kronor i skadestånd och sitter inne max ett år? Ska det gå till såhär!? Sjukt...

Gjorde klart VG-frågorna i Etiken igår och skickade till Irene. Hoppas på svar idag om att det är okej, och att mitt betyg höjs. Om inte, fårjag göra om det igen. Lite mer ingående. Dock är det svårt att skriva "mycket" om varför människor är elaka mot varandra. Tycker inte ni det?

Ikväll blir det jobb 15.45-21. Ska bli skönt att jobba. Resurs ringde imorse och frågade om jag kunde jobba 7-16 inne på Tingsgården, men jag sa att jag skulle jobba kvällen. Som svar får jag: Ja, men om du får sluta vid 15.30 då, går det inte då? Ehm, okej att jag älskar att jobba, men någon måtta får det vara. Hade hon själv velat jobba från 7 på morgonen till 21 på kvällen? Skulle inte tro det va.
Det nalkas plugg (som vanligt) innan det är dags att dona till sig inför jobbet. Ska ringa till Telia också och skaffa mig och älskling telefoni så vi kan ringa lite samtal i den nya lägenheten. Längtar tills imorgon. Först ska jag möta upp älskling i Växjö när han slutar (funderar på att åka in lite tidigare och se om jag hittar något fint ;)) sen köpa målarfärg. Efter det ska vi åka till lägenheten för att städa en extra gång, plocka bort lite gardinhängen, slipa ner lite på väggarna och sen får vi se hur länge vi orkar hålla på!
Nu ska jag käka Frkostknäcke. Underbart goda. Puss på er

ONSDAG I ALL ÄRA...

Så var det onsdag igen. Dagarna bara flyger iväg känns det som.
Igår va en underbar dag. För det första fick jag umgås med min fina fina älskling en hel kväll själv. Vet inte hur länge sen det var vi gjorde något själva sist. Åkte till Media Markt och kikade på lite surroundljud. Får se vilket det blir sen. Kollade även runt på lite Nintendo Wii-spel osv. Käkade kinamat, köpte filmer. Kikade på Shooter. Sjukt bra film. Den rekomenderar jag :)
Sen vid åtta-tiden åkte vi till Ingelstad för att hämta våra älskade lägenhetsnycklar. Nu är lägenheten våran och endast våran! På fredag ska vi kolla på lite målarfärg/tapeter och andra saker vi behöver för att dona med lägenheten så den blir tipptopp. Kommer komma före och efter-bilder så ni får se vilken skillnad det blev :)
Oh, jag vill att det ska bli fredag nu!

Idag har jag skrivit en massa på mina VG-frågor som jag alldeles nyss skickade in till Iréne. Är Godkänd i Etik och Moral-kursen, men kände att jag vill ha högre betyg! Så jag gjorde VG-frågorna, och sen får vi se vad hon säger om dem. Får jag VG då, kanske jag tar på mig att fixa ett MVG då det ingår muntlig presentation av frågorna. Verkar ganska okej, eller hur? :)
Efter maten idag ska jag fortsätta med min Stroke-patient jag skriver om i Medicinsk grundkurs. Har kommit ganska långt, men patienten ska få lite trycksår osv så jag försvårar det hela lite. Hoppas på högre betyg då med ;)

Egentligen har jag inte ett skit att skriva. Men skönt att skriva av sig ibland. Synd bara att de är så få som kommenterar, men. Strunta i det om ni inte tycker det är kul! Nu ska jag läsa igenom vad jag har skrivit, sen är det dags för middag. Ha en bra kväll mina kära! Puss på er


SÄMST PÅ UPPDATERING.

Som vanligt då vill säga! Tråkigt men sant.

Helgen har varit helt okej. Fredagen spenderades hemma i Tingsryd med en bakfull älskling. Tog det suuuperlugnt. Inte för många handtag gjorda kan jag väl inte påstå ;)
Slappade nästan hela lördagen också tills det va dags för födelsedagskalas i Skarmansmåla. Anna som fyllde 23 år! Grattis i efterskott på dig. God mat och god dricka.
Söndagen spenderades i Skarmansmåla och senare på kvällen blev det hemfärd till Tingsryd för att testa mitt surroundljud. Konstaterade ganska snabbt att det inte fungerade :/ Så blir till att köpa ett nytt. För bedrövligt. De är ju inte billiga precis. Men ska man ha ett så ska man.

Skulle egentligen fått lägenheten i söndags, men puckot som bor där nu har varit full hela helgen och därmed inte städat. Så ikväll ska vi minsann få nyckeln. Får vi inte den idag, så tar vi den ändå och städar själva. Jag vill faktiskt ha min lägenhet nu! No shit. Får se om vi åker till någon målarfärgsbutik ikväll och kollar på lite målarfärg :) Oh, jag vill börja dona i lägenheten nu!

Idag ska jag plugga en stund. Vid 15.25 går bussen till Växjö. Mys med älskling ikväll och för en gångs skull får jag mysa med honom själv. Blivit riktigt dåligt med egentid på sistone. Man måste vara själva ibland..
Kinamat och andra avenyn står på schemat ikväll. Och självklart en massa mys. Ska se om det kanske kanske blir en liten shoppingrunda, vet inte om ekonomin tillåter det, men får kolla upp det :D
Ha en bra dag. Hörs kanske senare. Puss på er

RSS 2.0